BOUWTEAM DeDam

julianaweg volendam

Samen met jou bouwen wij met veel plezier de mooiste Julianaweg van de toekomst!”

HOME » NIEUWS » Deelgebied Corridor: afronding fase 3 + 4

Deelgebied Corridor: afronding fase 3 + 4

We zijn nu een aantal maanden bezig met de realisatie van deelgebied de Corridor. De realisatie is opgedeeld in acht uitvoeringsfases, waarvan fase 3 + 4 bijna is afgerond. We geven u graag een update over de werkzaamheden en de start van fase 5.

Afronding fase 3 + 4
De werkzaamheden in fase 3 + 4 verlopen naar wens en zijn nagenoeg afgerond. Deze fase loopt van de Julianaweg 139/ 200 tot voorbij de kruising met de Mgr. C. Veermanlaan. Op vrijdag 14 juli voeren we overdag asfalteerwerkzaamheden uit in deze fase. Een asfalt-wegoppervlak bestaat uit een deklaag en één of meerdere onderlagen. Vrijdag brengen we de onderlaag en tussenlaag aan. Vervolgens geven we op maandagochtend 17 juli het werkvak van fase 3 + 4 vrij voor verkeer. Dit betekent ook dat de inrit van de Julianaweg naar de Mgr. C. Veermanlaan vanaf dat moment weer toegankelijk is voor verkeer.

Start fase 5
Op maandag 17 juli starten we met fase 5. Deze fase begint net voorbij de kruising met de Mgr. C. Veermanlaan en loopt tot aan de duiker nabij de Dijkgraaf de Ruiterlaan.

We beginnen met het aanbrengen van het riool tussen de Marconistraat en Julianaweg 268. Vervolgens gaan we op maandag 31 juli overdag de deklaag van fase 5 frezen. Daarna woelen we in de nacht van 31 juli op 1 augustus de onderlaag, zodat er weer een korrelbaan ligt.

Vanaf 6 t/m 8 september voeren we asfalteerwerkzaamheden uit. In de nacht van 6 op 7 september wordt fase 5 voorzien van een nieuwe onder- en tussenlaag. Vervolgens brengen we in de nacht van 7 op 8 september in zowel fase 3 + 4 als in fase 5 een nieuwe deklaag aan. De belijning wordt op een ander moment aangebracht. Wij houden u via de BouwApp op de hoogte van de afzettingen.

Bereikbaarheid
Gedurende de rioolwerkzaamheden tussen de Marconistraat en Julianaweg 268 blijft het bedrijventerrein ter hoogte van Julianaweg 208-268 bereikbaar. We maken een tijdelijke inrit over de parkeerplaats van Groenhart Group b.v., Julianaweg 268. Op onderstaande afbeelding hebben wij de tijdelijke inrit in het rood aangegeven.

Bouwvak 
Tijdens de bouwvak van 7 tot en met 23 augustus leggen we de werkzaamheden stil. We hebben te maken met onvoorziene omstandigheden met de rioolwerkzaamheden, waardoor we in verband met de veiligheid het werkvak in fase 5 niet helemaal vrijgeven voor verkeer tijdens de bouwvak. We creëren wel een tijdelijke doorgang tijdens de bouwvak op de kruising van de Julianaweg met de Mgr. C. Veermanlaan, zodat bezoekers van Mastermate, Tase wonen en Nemassdeboer de winkels kunnen bereiken. Deze doorgang is alleen voor automobilisten bedoeld, niet voor zwaarder/ groter verkeer. 

De tijdelijke inrit die is gemaakt over de parkeerplaats van Groenhart Group b.v., Julianaweg 268 is weggehaald. Dat betekent dat het verkeer van 7 t/m 22 augustus de normale inrit naar de zijstraat Julianaweg weer kan gebruiken. Woensdag 23 augustus pakken we de werkzaamheden weer op en maken we weer een tijdelijke doorsteek bij Groenhart. 

Asfalteerwerkzaamheden
Vanaf 6 t/m 8 september voeren we asfalteerwerkzaamheden uit. In de nacht van 6 op 7 september wordt fase 5 voorzien van een nieuwe onder- en tussenlaag. Vervolgens brengen we in de nacht van 7 op 8 september in zowel fase 3 + 4 als in fase 5 een nieuwe deklaag aan. De belijning wordt op een ander moment aangebracht. Wij houden u via de BouwApp op de hoogte van de afzettingen.

Omleidingen
De huidige omleidingsroute door de Hyacintenstraat voor verkeer en de bus wordt tijdens de start van fase 5 op maandag 17 juli opgeheven. De tijdelijke bushaltes aan de Burgemeester van Baarsstraat en de Hyacintenstraat zijn vanaf maandag niet meer in gebruik. De bus stopt weer op de reguliere haltes aan de Julianaweg.

De omleidingsroute in de Hyacintenstraat wordt weer in werking gesteld bij de asfaltwerkzaamheden van 6 t/m 8 september. Daarna wordt de route definitief opgeheven. Hetzelfde geldt voor de busroute.

Skip to content