BOUWTEAM DeDam

julianaweg volendam

Samen met jou bouwen wij met veel plezier de mooiste Julianaweg van de toekomst!”

HOME » NIEUWS » Deelgebied Corridor: afronding fase 2

Deelgebied Corridor: afronding fase 2

We zijn al een aantal weken bezig met de realisatie van de Corridor. De realisatie is opgedeeld in acht uitvoeringsfases, waarvan de tweede fase al aardig vorm krijgt. We geven u graag een update over de werkzaamheden.

Afronding fase 2
De werkzaamheden in fase 2 verlopen naar wens. Echter hebben wij in fase 1 enige vertraging opgelopen met betrekking tot het straatwerk door de leveranties van de stenen. Dit zorgt ervoor dat we fase 2 later afronden dan gepland.

Asfalteerwerkzaamheden
Op 1 juni voeren we in de avond asfalteerwerkzaamheden uit. We brengen de onderlaag en de tussenlaag aan op de rijbaan en het fietspad in fase 2. Ook brengen we op een aantal plekken van fase 1 alvast de deklaag aan (bij de inrit van de gemeentewerf en de eerste inrit van de Parallelweg). De deklaag van de rijbaan tussen de inrit gemeentewerf en de Zusterschoolstraat wordt dan nog nietaangebracht. Daarnaast brengen we de rode deklaag aan op het fietspad in fase 1 en 2. Deze asfalteerwerkzaamheden zullen naar verwachting plaatsvinden tussen 18.00 en 6.00 uur.

Na deze werkzaamheden hebben we nog een aantal dagen nodig voor afrondende werkzaamheden en de bestrating van fase 2. Donderdag 8 juni geven we het werkvak van fase 2 vrij voor het verkeer.

Start fase 3 + 4
Eerder heeft u kunnen lezen dat we de grenzen van het werkvak van fase 1 en fase 2 hebben aangepast. Dit heeft gevolgen voor fase 3 en fase 4: deze fases combineren we tot één fase (fase 3 + 4). Donderdag 8 juni starten we met deze fase. De bedrijven in het werkvak van fase 3 + 4 blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar en zijn op de hoogte gebracht. Naar verwachting zijn we ongeveer 5 weken bezig met deze fase.

In bovenstaande afbeelding ziet u het werkvak van fase 3 + 4 (vanaf de Julianaweg 139/ 200 tot voorbij de kruising met de Mgr. C. Veermanlaan)

Bereikbaarheid
Gedurende fase 3 + 4 is de Julianaweg vanaf de rotonde bij de Van Baarstraat tot en met Snoek Wonen normaal bereikbaar. De tweede inrit van de Parallelweg (vanaf de rotonde bij de Van Baarstraat) is afgesloten. Bestemmingsverkeer van de Parallelweg dient op de Parallelweg te keren en weer dezelfde weg terug te nemen. De kruising met de Mgr. C. Veermanlaan is ook afgesloten, het verkeer wordt hier omgeleid via de Edisonstraat.

Skip to content